Office 2010/2013/2016 / Vi förklarar Office 2013/2016

Office paper clips.Nu gällande version av Office är Office 2016 som gäller för dig som köper ny licens av Office-paketet eller använder Office 365. Office 2016 och Office 2013 är till viss del snarlikt Office 2010 men programmet är även direkt anpassat för att funka på små skärmar och läsplattor vilket gör att det ser väldigt avskalat ut.

Samtidigt är det många organisationer som nyligen gått över till Office 2010 och därför är frågor om de nya versionerna en av de vanligaste frågorna vi får just nu. Många känner sig  handfallna när de ställs inför det nya gränssnittet i Office (som presenterades i Office 2007). Gäller det även er? Satsa på en utbildning eller ett seminarium. De som satsar på en utbildning direkt vid introduktionen av nya Office sparar in många timmar när medarbetarna slipper sitta och leta i nya flikar utan direkt får en förståelse för hur man hittar en funktion eller ett verktyg direkt och i vilken flik.

Seminarium

Det finns två bra varianter på att introducera Office 2013/2016 i organisationen. Den vanligaste varianten är vårt populära halvdagsseminarium som sträcker sig över 3,5 timmar. Under seminariet går vår kunniga kursledare igenom nyheterna i gränssnittet i stort, ger massvis av praktiska tips runt användandet och fördjupar sig i nya funktioner i de olika programvarorna. Seminariet kan anpassas efter ert behov med t.ex större/mindre fokus på vissa programvaror.

Seminariet kan till en låg kostnad kombineras med drop-in stöd, dvs att kursledaren finns på plats på arbetsplatsen 2 timmar efter seminariet där deltagarna kan komma och ställa sina personliga frågor runt just deras arbetsuppgifter i det nya gränssnittet.

Kurs

En annan variant som är bra för er som arbetar mycket i Office-paketet är att satsa på en kurs. Under en kurs har deltagarna egna datorer där de kan prova på de olika funktionerna live tillsammans med kursledaren. De får även några praktiska övningar för att ”hands on” komma in i det nya gränssnittet. Den vanligaste varianten är en heldagskurs mellan kl 830-16. Kursen anpassas efter ert behov och utöver tidsbesparande tips och trix i Office 2013/2016 så kan vi gå igenom exempel som är direkt kopplade till era arbetsuppgifter.

Även en kurs kan följas upp med drop-in stöd, då rekommenderar vi det ca 1 vecka efter kursen där kursledaren återkommer till er under en halvdag. En vecka är en bra tidsrymd för att deltagarna ska ha hunnit komma in i de funktioner de lärt sig under kursen och även ha hittat de funktioner som de behöver extra guidning inom.

Vill du ha mer information om vad vi kan göra precis för dig, skicka ett mail till info@kputbildning.se eller fyll i kontaktfältet här så hör vi av oss till dig!